top of page

SOMENTUM

Din støtte og erfaring gør en forskel for et ung menneske

 

Du kan gøre en stor forskel

 

Alle unge har håb og drømme for fremtiden. Ikke alle har dog de samme forudsætninger for at kunne bevare håbet og forfølge deres drømme.

 

Måske kommer de fra familier, hvor forældrene ikke har haft forudsætningerne for at støtte dem i skolen.

 

Måske har de faglige eller sociale vanskeligheder.

 

Måske er de endt i dårligt selskab og har taget nogle forkerte valg .

 

For disse unge kan du gøre lige den forskel, som betyder, at de kan få et godt og værdigt voksenliv.

Mentoropgaven

 

Du skal ikke være pædagog, socialrådgiver eller psykolog for den unge. Du skal være en stabil voksenrelation, som viser den unge interesse og deler ud af din livs- og arbejdserfaring. Du skal møde den unge i øjenhøjde og være nysgerrig. 

Vi har forskellige versioner af mentorforløb:

- Livsmentor
- Klippekortsmentor 

- Netværksmentor

- Job- og praktikmentor

Du kan læse mere om forløbene under 'Konceptet'. 

For at give dig den bedste oplevelse som mentor sætter vi  dig grundigt ind i de enkelte versioner og rammerne for at være mentor, så du ved, hvad du går ind til. Ved en indledende samtale tegner vi en mentorprofil på dig, så du bliver matchet med den rette unge. Desuden sørger vi for alt det administrative og praktiske, så du blot skal koncentrere dig om relationen til den unge, og endelig er vi til rådighed, hvis du skulle få brug for sparring og støtte undervejs i forløbet. 

practice_areas

Hvis du har lyst til at høre mere om at være mentor i SOMENTUM, kan du kontakte Anja Thygesen på Anja@somentum.dk eller 2912 7772. Vi kommer gerne til din arbejdsplads for at fortælle mere, og vi kan også sætte dig i kontakt med en af vores mentorer, som kan fortælle dig mere om deres oplevelse og udbytte.

"Jeg meldt mig som mentor, fordi jeg synes, at det er et sympatisk koncept, hvor man får mulighed for at berige et andet menneskes liv. Andre spørger, om det ikke er krævende at være mentor for en udsat ung, og det kan jeg kun svare NEJ! Denne relation er ikke mere forpligtende, end den er til alle andre mennesker, man løber ind i gennem livet. Vi mødes og drikker kaffe, vi taler sammen i telefonen, og nogle gange sms’er vi bare. Jeg giver ham adgang til noget viden og livserfaring, som hans egne forældre ikke kan give ham, men det er jo ikke belastende at dele ud af den. Tværtimod får jeg sådan en feel good-følelse”.

Sagt af mentor

our_vision
bottom of page